Başkanımızın Öz Geçmişi

Yakup Toprak (1967). 2009 yılında emekli olmuş bir uzman jandarma. Isparta ili Şarkîkaraağaç ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. Evli ve 4 çocuklu bir aile reisidir. Emirdağ Uzman Jandarma Okulu’nu birincilikle bitirip uzman jandarma mesleğine heyecanla (1989/2) başladı. Mesleğinin ilk 5 yılında o zamanki adı ile Karakol Uzmanı olarak Ardahan-Göle/Boğatepe Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yaptı. 1994 senesinde İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı İstihbarat Tim Komutanlığı’nda İstihbarat Elemanı olarak göreve başladı. Ardından Mardin’de 3 yıl, Diyarbakır’da 2 yıl, Aydın’da 3 yıl, Muş’ta 1 yıl ve en son Ankara İstihbarat Grup Komutanlığı’nda 2 yıl görev yaptıktan sonra emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra Ankara iline yerleşip hayatımı burada idame ettirmeye başlamış ve 07 Ocak 2014 tarihinde ise 16 kurucu üye arkadaşı ile UZDER (UZMANLAR DERNEĞİ) 'i kurdu ve halen Uzder Genel Başkanlığını yürütmektedir.