Duyuru!

DUYURU.07.01.2017

Değerli uzman camiamız,3269 sayılı kanun kapsamında 2005 yılında yapılan düzenleme ile yeni çıkan KHK kapsamındaki değişiklik aşağıdaki gibidir.

(Eski)
Ek Madde 1 – (Ek: 27/7/1993 – KHK – 489/9 md.; Değişik: 10/2/2004-5085/13 md.) Genelkurmay Başkanlığı tarafından ihtiyaç duyulacak, özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda ilköğretim okulu mezunlarından çok üstün başarı belgesi alanlar, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının kararları ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu olma şartı aranmaz.

(Yeni)
MADDE 65- 3269 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"EK MADDE 1- İlköğretim mezunlarından ihtiyaç duyulacak özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda çok üstün başarı belgesi alanlar; kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının kararı ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu olma şartı aranmaz."

Yaklaşık 12 yıl boyunca yürürlükte olan madde de ki değişiklik Genel Kurmay Başkanlığındaki tasarrufun Kuvvet Komutanlıklarına devredilmesinden ibarettir.

Yeni bir uygulama olmamasına rağmen,konu ile ilgili itirazımızı biz zaten yapmıştık.
Bize ağız dolusu hakaret ve küfür eden,
meslektaşlarımız eğer bu kanunu biliyorlar ise 12 koca yıl boyunca kıllarını bile kıpırdatmamışlar ve belki de hiçbir zaman haberdar bile olmadıkları bu maddenin değiştirilmesi konusunda bir kelam dahi etmemişlerdir.

Eğitim ve öğrenim seviyesinin yukarıya çıkartılması ve okul açılması konusunda bizler,kararlı ve azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken, azınlıkta kalan bu zavallıların akılları neredeydi acaba ? Ne için ve kimin adına mücadele ediyorlardı…

İşte UZDER bu yüzden doğmuştur.

Niye derneğimize saldırıyorlar?!Yok bilmiyorlar ise keşke bizimle istişare etselerdi de genç kardeşlerimizi üzen,morallerini bozan,mesnetsiz,ucuz,sığ ve saldırgan bir tutum içinde olmasalardı.

Merak etmeyin, Milli Savunma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz Çalıştay ile birlikte mevcut kanunda gerekli değişiklikler yaptırılacaktır.

Tetikçiler ve sahipleri elbette utanıp mahcup olacak ama asla bunu itiraf edemeyeceklerdir, ama en azından Uzder' in başarıları karşısında sesleri kesilecek ve asla mide bulandıramayacaklardır.

Saygılarımla.

UZDER Gn.Başkanı