Genel Toplantı

DUYURU. 05.01.2017

Kahraman ve saygıdeğer silah arkadaşlarımız ;

Derneğimizin 07 Eylül 2016 tarih ve 06-112-127/44 sayılı yazımızla, görev ve özlük hakları ile ilgili yapılacak çalışmalarda, verimliliğin artırılarak, aidiyet duygusunun geliştirilmesinde ve özlük haklarının iyileştirme yapılmasında, derneğimizin de olumlu katkıda bulunacağı hususundaki talebimiz yerinde görülmüş olup ve Milli Savunma Bakanlığının daveti ile aşağıda isimleri belirtilen heyetle derneğimiz arasında istişare toplantısı yapılmıştır.
Yapılan toplantı sonucunda ;

1.“Ulusal Güvenliğin Sözleşmesi Olmaz”, önceliğimiz toplantının ana gündemini oluşturmuştur.

Kadro talebimiz yerinde görülmüş konu üzerinde birlikte çalışma konusunda prensip kararı alınmıştır.

2.Uzman çavuşların 3 ay gibi kısa süreli eğitim sonrasında birliklere atanmaları sonucunda,Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleneklerini öğrenmede sıkıntı yaşayan, eğitimde zafiyet oluşturan en önemlisi de vatan savunmasında şehit sayısının artmasına neden olan bir sonuçla karşı karşıya kalındığı belirtilmiş ve en az bir yıllık sınıf okulu seviyesinde eğitim verilmesi teklifimiz kabul görmüştür.

3.Silahlı Kuvvetlerimizin Silahsız kuvvetleri ironisi ile dile getirdiğimiz zati tabanca talebimiz uygun görülmüş, başta zor alım silahları olmak üzere her türlü seçenekler değerlendirilerek yakın zaman içinde sonuçlandırılacağı ifade edilmiştir.

4.29 Kasım 2016 gün ve 06-112-127/84 sayılı yazımızla, teklifini yaptığımız uzman çavuşlar arasındaki astlık üstlük münasebeti ve kırmızı olan rütbelerin rengi ve şeklinin yeniden tanzimini kapsayan yazımızın değerlendirmeye alındığını, yakın zaman içinde bu sorunun da çözüleceğinin sözü verilmiştir.

5.Doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde görev yapan personelin görev sürelerinin Subay, Astsubay atama ve sicil yönetmeliğinde olduğu gibi yeniden düzenlenmesi belirtilmiş, cevaben; konu ile ilgili birliklerde anket yapıldığı ve sürelerin bu anket sonuçlarına göre planlandığı ifade edilmiş, heyetimizce yapılan ısrarlı teklifle, yeniden bir anket düzenlenmesine karar verilmiştir.

6.Yaka işaretleri (spolet) ile ilgili teklifimizin olabilecek en kısa zamanda uygulamaya geçirileceği sözü verilmiştir.

7.21 Ekim 2016 gün ve 06-112-127/69 sayılı yazımızla uzman çavuşluktan sivil memurluğa yatay geçiş ve her türlü hak kayıplarının önlenmesi ile ilgili önerilerimizin masada olması bizi ziyadesi ile memnun etmiş ve kapsamlı bir çalışmanın tamamlanmak üzere olduğu müjdesi verilmiştir. Ayrıca; 45 yaş sonrası karargah ve kurumlarda uzman çavuş kadrosunda ihdas edilecek personelin branşlaşması sağlanacağı belirtilmiştir.

8.07 Eylül 2016 gün ve 06-112-127/41 sayılı Ordu evlerinde çifte standart uygulamasının giderilmesi hususundaki yazımız, heyete bir daha okunmuş ve bu eksikliğin en kısa sürede giderilerek Ordu evlerinin camiamızın hizmetine açılacağı kararlılıkla ifade edilmiştir.

9.Lojman tahsislerindeki dağılım oranlarının yeniden düzenlenmesi talebimize karşılık çözüm üreteceklerini beyan etmişlerdir.
10.Kurumlarda ve birliklerde görev yapan arkadaşlarımıza karşı yapılan yıldırma (mobbing) bıktırma ve aşağılamayı ihtiva eden tutum ve davranışlara karşı derneğimizde masa oluşturulacaktır. Sonuçlar Milli Savunma Bakanlığı ile paylaşılacaktır. Prensip olarak bu uygulamaların sona erdirilmesi için koordineli çalışma kararı alınmıştır.

10.3269 Sayılı Kanunun yeniden düzenlenmesi kapsamında "Uzman Erbaş " tabirinin uzman çavuş olarak değiştirilmesi konusundaki hassasiyetimiz kabul görmüş ve değişiklik yapılacağı sözü verilmiştir.

Sonuç olarak ; Verilen sözlerin takipçisi olacağımızı ve her değişikliğin müjdesini kahraman camiamıza vermek için sabırsızlandığımızı bildirir. Saygılarımızı sunarız.

Toplantıya katılan yetkililer :

1.Sayın Tümgeneral Şevki GENÇTÜRK Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
2.Sayın Nizamettin EKİNCİ Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü.
3.Sayın Adem ARSLAN Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı.
4.Sayın Em.Tuğgeneral Yücel KARAUZ Milli Savunma Bakan Danışmanı.
5.Sayın Personel Albay Ümit ERCAN Milli Savunma Bakanlığı Personel Başkanlığı Şube Müdürü.

UZDER Gn.Başkanı.

Tarih : 5.1.2017